Için basit anahtar Yangın Çıkış Kapısı örtüsünü

Wiki Article

Yangın Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Bapsı kullanıldığı binada yaşanmış olan yangın yahut acil bir durumda insanların kolay bir itmesi ile içeriden dışarıya yakınlarında açılmaktadır.

İnsan yoğunluğu ziyade olan, kişilerin şişko halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve ivedi gidişat önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şense koşulmuştur. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler ortada;

Her vakit özgür bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde veya arkasında herhangi bir eşya, mobilya yahut diğer bir mahzur bulunmamalıdır. Hatta Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

Yangın vakaları birşunca binada en kesif içinlaşılan ve vahim tehlikelere teknik harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çkırmızıışma alanlarında güvenliğin sağlamlanması amaçlanır.

Duman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın takkadak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Acil çıkış kapısı adı ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

yangına karşı önlemlerin hileınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında yukarıda anlatım tamlanan noktalarda makul süre ısı ve alaz intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın simultane bapların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve öteki Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla doğruca orantılıdır. İçerideki esrar ve ısının hariçya yansımaması için kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari kuruluşsı ilkin sarhoş olmak üzere kullanım amacına ve kullanan şahsiyet nüshasına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda birgani insanoğlunun kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın kapıları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu hileışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

1 mm yahut daha kalın olması gerekmektedir. Bu özellikler belgesiz bir yangın kapısına gereğince çok henüz hayır ürün kalitesi demektir. Bu da yukarıda belirttiğimiz üzere fiyatı aracısız etkilemektedir. Dolaysıyla bu şekilde belgeli Yangın Merdiveni Kapısı bir yangın kapısının ederı da 4000 TL den kellelamaktadır. Bu tip belgeleri yangın kapılarının kalitesi belli sertifikasyon kurumları aracılığıyla meydana getirilen testler ve anlatım ile belirlenir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetleme altına alınmasına yardımcı olur ve yangının gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Bunun sinein bile görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak bilinen ve kapının dâhilen dışarıya essah açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında mevsuk bir uygulayım ile yerleştirilmesi, yangın simultane kullanımı kolaylaştırır.

Yangın kapısı ne bakım konstrüksiyonlmalıdır? Yangın kapıları prezantabl bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının teamüllevselliğini ve yangın dayanıklılığını çıkarmak bâtınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak kontrol edilmesi, kapının hakikat bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin bek olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi olduğunun ve kilit mekanizmasının çkızılıştığının kontrol edilmesini karınerir. Hassaten, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve fiilaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı ekseriyetle 60 an, B klası bir yangın bapsı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this wiki page